Koncert Silentium a Vivat Flauto

Tématem koncertu jsou Legendy. Příběhy, ať už pravé, či smyšlené, jsou nedílnou součástí naší historie. Skrze vyprávění si naši předkové předávali zkušenosti, i my nyní, přes všechny pokroky společnosti, děláme to samé. Naše příběhy pocházejí z mnoha různých koutů světa a jsou zpívány mnoha jazyky. V jejich jádru je ale vždy to stejné - příběh člověka, nyní vyprávěný ústy jiných. 

Silentium - smíšený pěvecký sbor, je mladým, ale nabitým tělesem plným elánu a energie. Zaměřujeme se převážně na současnou sborovou tvorbu. Z našich hrdel uslyšíte moderní skladby od autorů, jako je Christopher Tin, Hughie Price a Lou Singer, Ryan Cayabyab a další. Nebudou chybět skladby plné vtipu, ale i příběhů a historie.

Partnerským tělesem pro tento koncert je flétnový soubor Vivat Flauto pod vedením Blanky Vysloužilové. Těleso má dlouholetou tradici a svými tóny již obšťastnilo nejedno historické sídlo. Soubor se specializuje převážně na historickou, renesanční a barokní hudbu, přestože zde jeho působnost ani zdaleka nekončí. 

Předprodej vstupenek ZDE.

Ukázky z koncertu Silentium

https://www.youtube.com/watch?v=b06zIk_ETwI

https://www.youtube.com/watch?v=2gAOhIdTyPw